В този забързан свят, хората намират все по-малко време за своето здраве. Имайте в предвид, че малките промени в начина ви на живот, биха могли да доведат до по-сигурна защита от болести и да направят тялото ви по-здраво. Ние често чуваме хората да се оплакват поради липса на време и мотивация за упражнения или че те са твърде заети да тренират. Но всеки от нас може да отдели 20 мин. от ежедневието си за постигане на здравословно тегло и тяло. Това, което наистина ни липсва е истинското желание да се ангажираме с каузата на здравословния начин на живот. Нека да видим как 20мин упражнения могат да доведат до положителна промяна в живота ни:

* 20 мин силови упражнения: Силовите упражнения трябва да бъдат важна част от фитнес режима на всеки, които иска да качи маса. Те стимулират обмяната на веществата и борбата с остаряването.

20 минути кардио упражнения: Ако многобройните ангажименти са ви принуди да се откажете от своята редовна рутинна тренировка, не се притеснявайте – можете да постигнете цялостно трениране на тялото само с едно 20-минутно усилие. Как? Това е много просто, 20 мин на ден кардио ще означава до 1 ч 40 мин кардио на седмица, 6 часа тренировка на месец и така нататък. Това звучи като много малко усилие за постигане на физическо и психическо здраве. Ходете пеша или с колело до работата си, когато е възможно.Според Лигата на американските велосипедисти, карането на велосипед до работа не само може да помогне за здравето на хората,  а също може да ви спести пари. На работното си място, се опитайте да отдадете обедната си почивка на някаква физическа дейност- една тренировка във фитнес залата или поне една разходка около блока. Ако се движите бодро, трябва да бъдете в състояние да покриете малко повече от 1,5 км за около 20 минути, само трябва да си създадете навик. Не забравяйте да пиете вода през целия ден. Следването на проста рутина за упражнения, ще подобри дейността на сърцето и циркулацията на кръвта ви, а вие бързо ще станете във форма и ще бъдете  възнаградени с превъзходно здраве.

* 20 мин за намаляване на храните богати на мазнини: Вместо да разчитате на готови за консумация или пакетирани храни, които биха могли да съдържат много мазнини или калории, може да си приготвяте сами здравословни рецепти само за 20 минути.