ЕкзотикаБългария е страна, която предлага стотици опции за незабравими преживявания, и то с екзотичен привкус – пещери, водопади, скрити пътеки, катерене… Нашето си е хубаво, но всеки уважаващ себе си турист поне веднъж трябва да кривне от пътеката и да избере дестинация, която е определяна единодушно като „екзотична”. Ето и нашите предложения.

Храмът на тигрите, Тайланд – Ват Фу Луанг Та Буа, или накратко Храмът на тигрите, стана популярен след филмите на Animal Planet за идилията на това отдалечено място. Тук тигър и човек живеят ръка за ръка (или ръка за лапа), без никакви проблеми. Монасите от храма изглежда имат специална връзка с могъщите котки, защото не е странно тук да видите човек, в чиито скут лежи главата на прозяващ се тигър. До Тайланд летят Swiss.

Алеята на акулите, Южна Африка – Ако спокойното съжителство на звяр и човек ви се струва непонятно, то посетете ЮАР, където водите изобилстват от острозъбите кралици на океана – белите акули. Имате уникалната възможност да се гмурнете сред тях (разбира се с необходимото обезопасяване), и да станете част от техният кръвожаден ритуал на хранене. ЮАР е на един билет разстояние с Lufthansa.

ЕкзотикаТак Бе Ха, Мексико – Потайни пътеки, останали от времето на маите водят към един комплекс от пещери, които предлагат освежаващи възможности за гмуркане. В самото сърце на Мексико, това кътче с извънземен декор осигурява на авантюристите мечтаното забавление, в което е включено много ехо и плясък на вода. Самолетни билети – от Alitalia.

Лос Гласиарес”, Аржентина – Ако при думата лед на първо място в главата ви изникват полярните шапки, помислете отново. Патагония е дом на едни от най-впечатляващите ледени полета, а смъртоносният студ е описан в не един и два пътеписа. Но не се тревожете – едно пътешествие до националния парк „Лос Гласиарес” е разумното решение, за да станете свидетел на бялото могъщество на леда. До столицата Буенос Айрес летят редовно American Airlines.