Лаптоп батериите дават енергията за нашият мобилен начин на живот. Този компонент ни позволява да използваме компютри, без да се налага да ги включваме в захранващата мрежа. Те са животоспасяващи за онези бизнеси, при които са налага да се правят промени в презентациите например, в последния момент, докато сте в самолета. Също така помагат и на студентите при представянето на проекти пред голям брой хора на открито.
Важността на компонентът батерия за лаптоп е неоспорим. Ето защо трябва да се обърне особено голямо внимание, при покупката на нова батерия, когато старата е изгубила своя капацитет.
Има 9 изпитани и тествани в практиката правила, които трябва да се вземат под внимание, когато купувате батерия онлайн:
1. Качество, качество и пак качество. Това е необходимо да се подчертае с 2 дебели черти. Най-важното е доставчикът на батерията да не се опитва да ви предостави второкачествен продукт. Прегледайте детайли като вида на използваната пластмаса (ABS е това което търсим), клетките трябва да са нови, производителя да бъде реномиран (например лаптоп батерия Apple или НР и др.). Запомнете, че батерията е толкова добра, колкото е добра най-слабата и клетка. Затова търсете батерии с голям капацитет за да не се учудите, че новата ви покупка не е много по-добра от старата батерия, която сте изхвърлили.
2. Огледайте добре батерията, когато я получите. На всекиго е ясно, че тя представлява един контейнер за производство на енергия и когато е нарушена обвивката му, няма да работи правилно. Освен това може да загрява прекалено силно, с което да повреди лаптопа. Добрия доставчик на батерии позволява на клиента да отвори пратката и да я прегледа обстойно, преди да я плати.
3. Продавачът трябва да бъде сигурен и с добра репутация.
4. Сайтът на доставчикът трябва да предлага високо ниво на сигурност и криптиране за да предложи безопасно и сигурно пазаруване.
5. Продавачът трябва да предлага честна и открита политика, без уловки. Условия като време, през което да се тества продуктът, гаранционен срок и други, отличават добрият доставчик от лошият.
6. Най-добрите доставчици имат приятелско отношение към клиентите си. Те поддържат помощно звено, което всеки един момент може да бъде в полза на клиента, в изборът на правилната батерия с най-добрите характеристики. Детайли, като онлайн чат е още по-добър атестат за доставчикът – това ви помага да спестите излишни средства за телефонни разговори. Избягвайте продавачи, които не са упоменали телефони за връзка, а само електронна поща. Това, освен всичко друго може да доведе до поръчка на грешната лаптоп батерия, а в последствие да затрудни подмяната и.
7. Обърнете внимание на начинът на доставка и плащане. Добрите търговци се стремят да ви улеснят максимално при плащането, както и да извършат доставката в най-кратки срокове.
8. Нека не забравяме природата. Добрата лаптоп батерия не използва химически елементи, като олово или живак. Търсете производители, които също като Вас за загрижени за природата и нейното опазване.
9. Най-ниската цена не винаги е най-добрата сделка. По-важно е мястото, от което се купува.
Има хиляди онлайн доставчици на батерии за лаптоп. С тези 9 правила вие по-лесно ще можете да откриете правилният доставчик на вашата нова, сигурна, високоефективна и трайна батерия.